Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیماران باید در راستای پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی قبل از روزه داری، با پزشک معالج خود مشورت کرده تا از فضائل ماه مبارک رمضان به درستی بهره مند شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، بار دیگر لذت میهمانی خدا با صوت دلنشین ربنا و صفای سُفره های سحر و افطار گره خورد.

 دراین ماه که بسیاری مهمان سفر پربرکت الهی بوده و روزه گرفتن بر مکلفان واجب است؛ عده ای درمانده هستند که آیا روزه گرفتن برای آنها مضر است یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بارداری، شیردهی، دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخم‌های سیستم گوارشی (معده و اثنی عشر)، اختلال کلیوی، بیماری‌های اعصاب و روان و آسم همگی از شرایط جسمی هستند که فرد باید پیش از اقدام به روزه داری، با پزشک معالج خود در خصوص روزه گرفتن و نحوه مصرف دارو‌ها، مشورت کند.

چرا که رعایت نکردن نحوه میزان دارو و یا قطع خودسرانه دارو، می‌تواند منجر به عدم کارآیی دارو، عدم دستیابی به اثرات درمانی، بروز اثرات جانبی و تشدید بیماری شود.

همه بیماران قلبی می‌توانند روزه بگیرند؟

در همین راستا مسعود فیروزکوهی یک کارشناسان تغذیه با بیان اینکه روزه برای افراد سالم نه تنها مضر نیست بلکه موجب سلامتی بدن هست، گفت: افراد بیمار، باید با نظارت پزشک روزه گرفته و از مضر نبودن آن برای بدن اطمینان حاصل کنند.

وی افزود: آن دسته از افراد که دچار بیماری قلبی هستند برای روزه گرفتن نیاز به تجویز پزشک دارند، در کنار آن باید مواردی را رعایت کنند تا با کمترین مشکل مواجه شوند.
 

 

به گفته این کارشناس؛ عدم مصرف غذای سنگین در افطار، اجرای رژیم پایین آورنده فشار خون، عدم نفاخ بودن غذا، دوری از استرس و نگرانی و مصرف به موقع داروها به خصوص در وعده سحر و افطار باید مورد توجه قرار گیرد.

فیروزکوهی با بیان اینکه بیماران قلبی و عروقی باید از استرس و نگرانی دوری کنند، افزود: تمام بیماران قلبی عروقی در صورت تمایل به روزه گرفتن باید قبل از ماه رمضان با پزشک معالج مشورت تا در صورت نیاز زمان و مقدار مصرف داروی آنها تغییر کند، به گونه ای که مصرف داروهای ادرارآور کاهش و داروهایی مانند آنالاپریل در وعده سحر استفاده شود.

وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: برخی داروها با غذا تداخل دارند و در زمان کوتاه و فشرده افطار تا سحر ممکن است مصرفشان ایجاد اشکال نکند، همچنین بیماران قلبی که سابقه جراحی دارند اگر پزشک معالج اجازه دهد، منعی برای روزه‌داری ندارد.
 
مسواک و کاهش بوی بد دهان در ماه رمضان

وی در پاسخ به سوال یکی از مخاطبین مبنی بر اینکه برای کاهش بوی بد دهان چه روشی مد نظر است، گفت: قطعاً بهترین گزینه مسواک به موقع و تمیز نگه داشتن دندان ها است، مصرف گیاهان و میوه جاتی مانند هلو، انجیر؛ دارچین؛ میخک و اسفناج برطرف کننده بوی بد دهان هستند.
 
مصرف زیاد آب و چایی، مانع از ابتلا به بیماری کلیوی

این کارشناس تغذیه در بخش دیگر سخنان خود خطاب به بیماران کلیوی، گفت: نقش اساسی و مهم کلیه ها در بدن تصفیه خون و دفع مواد زائد است که این نقش را به کمک جریان خون و آب انجام می دهند، بر این اساس در صورت عدم مصرف آب کافی و مایعات کلیه ها نمی توانند وظایف خود را به درستی انجام دهند.
 

 

وی ادامه داد: در ماه مبارک رمضان به دلایل مختلف ممکن است کم‌آبی پیش آمده و کلیه ها تحت تاثیر قرار گیرند، بنابراین آب کافی بین افطار و سحر نوشیده شود، نمک مصرفی و غذاهای شور و شیرین و ترش کم مصرف شوند و از سبزیجات همراه غذا و میوه های آبدار استفاده کنید.
 
شرط روزه داری افرادی که کلیه سنگ ساز دارند

فیروزکوهی مصرف شربت های کم شیرین مانند تخم شربتی، خاکشیر، شربت آبلیمو را راهکاری موثر در رفع کم آبی بدن دانست و اظهار کرد: افرادی که کلیه سنگ ساز دارند برای روزه‌داری حتماً با پزشک مشورت کنند، افزون بر آنکه روزه برای بیماران دیالیزی نیز توصیه نمی‌شود.

این کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: افراد سالم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کلیوی در ماه رمضان از مایعات و میوه در وعده‌های افطار تا سحر زیاد استفاده کنند، و از سوی دیگر باید خوردن زولبیا و بامیه و شیرینی جات را تا حد امکان محدود کرد.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بیماران قلبی بوی بد دهان پزشک معالج روزه گرفتن برای روزه روزه داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۷۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد

آفتاب‌‌نیوز :

این ژن که اینوزیتول پلی فسفات-۵-فسفاتاز D (INPP۵D) نام دارد، موضوع یک مطالعه مشترک توسط محققان دانشکده پزشکی ایکان در کوه سینا و دانشکده پزشکی گراسمن در نیویورک است که نتایج آن در مجله Alzheimer’s and Dementia در دسترس است.

میکروگلیا، گروهی از سلول‌های ایمنی در مغز هستند که وظایفی مثل حذف سلول‌های در حال مرگ و پلاک‌های آمیلوئیدی که با زوال عقل ناشی از بیماری آلزایمر مرتبط هستند، را بر عهده دارند. مطالعات قبلی، INPP۵D را با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط دانسته اند؛ اما نقش خاصی که این ژن در بیماری زودرس یا دیررس ایفا می‌کند و مکانیسمی که به این عملکرد‌های مغزی تغییر یافته، کمک می‌کند، همچنان ناشناخته باقی مانده است.

از آنجایی که INPP۵D در مغز در میکروگلیا متمرکز شده است، پژوهشگران، از موش‌هایی استفاده کردند که به طور ژنتیکی، مهندسی شده بودند تا ژن INPP۵D موش را در میکروگلیا، خاموش کنند. این فرآیند، محققان را قادر ساخت تا تأثیر خاص این ژن بر بافت مغز، را بهتر مشاهده کنند.

پس از تقریبا سه ماه، دانشمندان، تجمع پلاک و رفتار میکروگلیال را در موش‌ها اندازه گیری کردند. از آنجایی که مشخص شده بود INPP۵D در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر افزایش می‌یابد، دانشمندان انتظار داشتند، موش‌هایی که این ژن در مغز آن‌ها غیرفعال شده بود، از پلاک‌های آمیلوئیدی که نشانه آسیب شناسی اختلال آلزایمر هستند، محافظت شوند. با این حال محققان در کمال تعجب مشاهده کردند که موش‌های فاقد INPP۵D، پلاک‌های بیشتری نسبت به سایر موش‌ها دارند.

به گزارش سیناپرس، پس از این که مشخص شد خاموش کردن INPP۵D، میکروگلیا‌ها را به روش‌های غیرمنتظره‌ای در اطراف مغز به حرکت در می‌آورد، محققان به دنبال این بودند که با استفاده از روش رونویسی فضایی، به اطلاعات دقیق بیان فضایی و کمی ژن، دست یابند.

رونویسی فضایی، روشی است که امکان اندازه گیری کل بیان ژن را در یک نمونه بافت، برای محققان فراهم می‌کند و همچنین به پژوهشگران اجازه می‌دهد تا بتوانند از جایی که بیان ژن، در آن رخ می‌دهد، نقشه برداری کنند.

یافته‌های رونویسی فضایی، بر دامنه تغییرات بیان ژنی که میکروگلیا‌ها می‌توانند نشان دهند تأکید کرد. میکروگلیا در نزدیکی پلاک‌های آمیلوئید، ژن‌هایی که به عنوان ژن‌های ناشی از پلاک (PIGs) شناخته می‌شوند، را بیان می‌کنند.

موش‌هایی که ژن INPP۵D در آن‌ها غیرفعال شده بود، افزایش بیان PIG‌هایی را که در تحقیقات قبلی شرح داده شده بود تکرار کردند، اما کیفیت بالای جنبه‌های فنی و تجزیه و تحلیل رونویسی فضایی، امکان شناسایی PIG‌های اضافی را نیز فراهم کرد.

PIG دیگری که جدیدا در این یافته‌ها شناسایی شد و دارای بیشترین افزایش بیان در این موش‌ها بود، CST۷ نام دارد، ژنی که پروتئین سیستاتین F، را کدگذاری می‌کند و با بیماری آلزایمر و بیماری‌های پریونی، خانواده‌ای از اختلالات عصبی نادر که انسان‌ها و حیوانات را تحت تأثیر قرار می‌دهد، مرتبط است.

این یافته‌ها نشان می‌دهد، هم INPP۵D و هم سیستاتین F، می‌توانند به عنوان اهداف جدیدی برای توسعه مداخلات و درمان‌هایی برای کاهش التهاب در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر، در نظر گرفته شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • رضا شیخی درگذشت
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند